M/S Maarten ønsker deg velkommen ombord. Vi tilbyr kultur, hygge og opplevelser. Rammen rundt det hele er vår vakre, sørlandske skjærgård. M/S Maarten er svært populær og går i jevn trafikk hele sommerhalvåret. Vi skreddersyr bla. representasjonsturer og firmaturer etter kundens behov. En garantert minneverdig opplevelse!

Skjærgården rundt Kristiansand byr på gamle uthavner, smule farvann og et yrende båtliv. På denne turen kjører vi langs Randesundslandet og gjennom Stokkesundet før vi kommer til Skippergada. Her finner vi hvite sørlandshus på rekke og rad. Disse er bygd rundt 1800-tallet og er i tradisjonell Sørlandsstil. Hvorfor er skipperhusene hvite og ikke røde og hvorfor heter det skipperhus?

Turen går videre utover forbi Grønningen og Oksø Fyr, gjennom Steinsundet mot Bragdøya før vi legger til kai igjen i Kristiansand. Dette er en tur hvor gammel og ny historie møtes i skjønn forening. Turen varer i 2 timer.

 

På turen vestover til Ny-Hellesund går vi ut Vestergabet og runder Kobbernaglen. Vi får Langeneslandet til styrbord og lengre ute i skjærgården finner vi Ny-Hellesund. Ny-Hellesund er en av de største og best bevarte uthavnene langs Sørlandskysten. Kulturmiljøet i Ny-Hellesund ble fredet ved kongelig resolusjon i oktober 2016. Ny-Hellesund består av de tre hovedøyene Monsøya, Helgøya og Kapelløya. Miljøet her ute er typisk for uthavnene langs sørlandskysten mellom 1650 og 1880.
Videosnutter:
Bli med M/S Maarten gjennom Ny-Hellesund.
Fra Mandal til Ny-Hellesund.

Her kjører vi over åpne havstrekninger og gjennom trange sund. Bli med M/S Maarten gjennom Blindleia.

Når havet står på kan det være ganske ille å ta seg over Kvåsefjorden.  Her har folk rodd over etter prest og jordmor, gjennom snø og vind og det er mange turer som ikke er glemt gjennom generasjoner. 

Blindleia derimot utmerker seg med rolige farvann, lunt og vennlig landskap. Her finner vi eldre bebyggelse med særegen arkitektur fra tidligere århundre som er godt bevart, små og store sommerhytter og interessante historiske minnesmerker.

Hvorfor heter det Blindleia?

Båtsesongen er slett ikke over. Bli med M/S Maarten på en litt annerledes skjærgårdstur. Vi har flere ideer om hva som skal til for at ditt arrangement skal bli minneverdig.

Nå er det bare å kle seg godt og bli med på en uforglemmelig tur mellom holmer og skjær. Sommergjestene har reist hjem og skjærgården ligger der stille og rolig. Vi opplever både stille hav, strålende sol, fiskere som prøver fiskelykken og et spesielt lys som vi ikke opplever på sommeren. Å oppleve havet når det blåser litt er også veldig fascinerende. Ombord på M/S Maarten sitter vi tørt og varmt og kan nyte noe godt å spise med tilhørende drikke. Vi har skjenkebevilling for både øl og vin.