facebooktripadvisor

20120810-251org1
PaulpMaarten1
DSC_00691
Maartensolnedgang1
previous arrow
next arrow

Skjærgården rundt Kristiansand byr på typiske uthavner, smule farvann og et yrende båtliv. Turen østover til Lillesand går gjennom den kjente Blindleia hvor vi opplever gamle uthavner som Ulvøysund og Brekkestø som begge er kjente for sine gamle hvite Sørlandshus. På turen vestover til Mandal kjører vi via Ny-Hellesund og kan gå iland på Kystfortet fra Andre Verdenskrig.

Båt og mannskap er til egen disposisjon og tar dere med hvor dere ønsker.

En klassisk representativ tur kan likevel være med avgang fra Nupenanlegget eller kai 6 hvor ferden settes utover mot Randesundslandet. Her kjører vi mellom holmer og skjær til Skippergada. En typisk uthavn med autentiske husrekker og miljø.

Turen kan videre gå utover, forbi Grønningen og Oksø Fyr og inn mot Paulen på Flekkerøya. Dette er en fiskerihavn og er utrolig sjarmerende. Returen kan gå mot Bragdøya gjennom Steinsundet, forbi Veteranskipsverftet og mot kaia igjen.

Vi stopper gjerne underveis for å se om makrellen biter. Rigler har vi ombord. Varighet fra 2 timer.

Ny-Hellesund Kystfort og kultur
Fra kaia går ferden i Vesterled ut Vestergabet og runder Kobbernaglen. Langeneslandet til styrbord og Ny Hellesund rett frem. I Olavsundet legger vi til kai og nyter maten i rolige omgivelser. Etter maten, men før kaffen, anbefaler vi en naturskjønn vandring mot toppen av Helgøya. Om ønskelig kan guide bestilles for omvisning på Heeres Kustenbatterie 21/979, det eneste restaurerte kystfort fra Andre Verdenskrig. Her er det tunneler, natur, utsikt og historie i skjønn forening. Husk lommelykter. Varighet ca. 3,5 timer.

Blindleia og Lillesand
Etter avgang stryger vi langs Randesundslandet mot Stanggabet. Kvåsefjorden med Ulvøysunds historie ligger rett forut. Uthavner, småbåttrafikk og frisk sjøluft vil by på en minneverdig opplevelse. Videre går ferden i Blindleias kystled mot Ågerøya, Kjøbmannsvig og Brekkestø. Tur retur Lillesand tar ca. 5 timer.

Vestergabet og Mandal
Sett av litt tid, og M/S Maarten er klar for Mandalstur. Dette er en av de vakreste turene. Fra kai legger vi utover Vestergabet mot Ny-Hellesund og Søgne skjærgård. Underveis serverer vi gjerne middag med forfriskninger. Videre går ferden mot Tånes og Stjernøya, og innom uthavnen Kleven, før vi legger til kai midt i hjertet av den sjarmerende byen Mandal.

Bryllup og jubileer
Ett av M/S Maartens spesialarrangementer er en Sightseeingstur for bryllupsgjestene. Ofte benyttes båten mens brudeparet er til fotografering o.a. Her kan vi lage litt ekstra stas ved ombordstigning, rød løper, flagging og servering for gjestene. Vi kan legge til ved egne brygger, men dette må klareres med skipperen først.

Kurs og Konferanser
Ombord har vi mulighet til at arrangører kan gi enkle presentasjoner. Salongen har åpen løsning med stolrekker og border. Vi har høytaleranlegg ombord og enkelte tekniske hjelpemiddler kan rigges til etter behov. Andre bruksområder kan være v/ produktlanseringer, kundetreff o.l. Felles for dette tilbudet er at det gjennomføres i en maritim ramme rundt det hele.

Se vedlagte kartbrosjyre for de forskjellige rutene.